Foto’s

Jongdierendag 2019

Zaterdag 28 september was onze jaarlijkse jongdierendag, wederom gezamenlijk met onze zustervereniging LPC uit Lichtenvoorde waren deze dag ruim 80 dieren te bewonderen. Dit keer ondergebracht bij de Jumper XXL te Arnhem. Beste grote hoender dit jaar een Leghorn Amerikaans type van H. Peters van Nijenhof.
Beste dwerghoenders Nederlandse Sabelpootkriel zilverporselein van B. Compas en een hollandse kuifhoenkriel zwart met witte kuif van N. van de Brink. 

Jongdierendag 2017

Afgelopen zaterdag 23 september hebben we gezamenlijk met onze zustervereniging de Lichtenvoordse PluimveeClub onze jongdierendag gehouden. Dit jaar waren we voor het eerst neergestreken in Elst. Vanaf 09:00 werden de dieren gekeurd door de keurmeesters dhr. Frenken en dhr. Kip. Dit jaar waren er 95 dieren bijeengebracht door onze leden. Bij de grote hoenders won dit jaar J. Compas met een Nederlandse Baardkuifhoen goud zwartgezoomd, bij de dwerghoenders won N. van de Brink met een Hollandse kuifhoen kriel zwart witkuif.

Barbeque

Ter gelegenheid van ons 95 jarig bestaan in 2016 had het bestuur besloten om dit feestelijke feit te vieren met een barbecue aan het begin van zomervakantie. Gezien de positieve reacties hierop hebben we op 1 juli wederom een gezamenlijke barbecue gehouden. Dit jaar waren we uitgenodigd bij de familie van Nierop te Oosterbeek.  Op meerdere plekken door de tuin werd door de leden bijgepraat en genoten van wederom een geslaagde barbecue.

Hokbezoek 2017

Als aanvulling op onze vergaderingen organiseren we jaarlijks een hokbezoek, hierbij gaan we thuis langs bij enkele fokkers om te kijken hoe zij hun dieren huisvesten. Naast de huisvesting komen ook aspecten als verzorging, en het bestrijden van ongedierte als bijvoorbeeld (bloed)luizen, mijten etc. aan bod.  Naast onze eigen leden zijn we de afgelopen jaren ook ook al bij zusterverenigingen uit de regio wezen kijken.

Clubshow 2016

Zoals gebruikelijk hebben we in het eerste weekend van november weer onze jaarlijkse gecombineerde clubshow gehouden.  Hieronder enkele foto’s van de show.

Op 24 mei waren we te gast bij de Garvo in Drempt. Nadat we hier eerst onze vergadering konden houden, hebben we een uitstekend verzorgde presentatie en rondleiding gehad door de fabriek.

Foto’s van onze gecombineerde clubshow gehouden bij de Jumper te Arnhem.